Csak dolgozni szeretett volna a fiatal lány, ehelyett láncra verték és megerőszakolták: egy Facebook-üzenet mentette meg az életét. 

A hátizsákos utazó, a 26 éves belga Davine Arckens rövid távú munkára jelentkezett Ausztráliában egy weboldalon keresztül, így találkozott az 54 éves Gene Bristow-val. A férfi egy sertéstelepen ajánlott neki állást, amit a lány örömmel elfogadott. Egy buszpályaudvaron vette fel Davine-t a munkaadója, a tanyáig kétórás autóút vezetett.

Davine ArckensForrás: Channel 9

Amikor megérkeztek, a férfi megmutatta a disznóólakat, de rögtön be is zárta az ajtaját és rátámadt a lányra. Megparancsolta neki, hogy vetkőzzön le, mert át akarja nézni a testét tűnyomok után kutatva. Azzal magyarázta perverz kérését a férfi, hogy korábban már volt dolga függőkkel, és nem akar ugyanabba a hibába esni. A lány nagyon megrémült, ezért teljesítette a férfi kívánságát, aki ezután rávetette magát Davine-re, aki ellenállt. Ekkor azonban Gene elővett egy igazinak tűnő játékfegyvert, ezzel fenyegette a lányt. Davine megadta magát, elrablója pedig kikötözte és szexuálisan bántalmazta.

Gene BristowForrás: Channel 9

Ezután megfenyegette, azonnal lelövi, ha szabadulni próbálna. Elvette a lány telefonját, de a hátizsákjáról megfeledkezett. Abban volt a fiatal laptopja és hordozható internetmodemje. Davine addig küzdött, míg ki nem szabadult a láncokból, és a laptopján keresztül üzenetet küldött a Facebookon a barátainak, a családjának és a rendőrségnek is. Csak remélte, hogy elegendő információval tudott szolgálni, és szerencséjére igen. A rendőrök megtalálták, a férfit pedig letartóztatták és elítélték – írja a Mirror.