Dunai hajóbaleset: ha törölt adatokat a Viking Sigyn kapitánya, azok akkor sem tűntek el

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn kapitány Dunai hajóbaleset adat törlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felmerült, hogy talán törölt adatokat a telefonjáról a Viking Sigyn kapitánya: a szakértő szerint azonban hiába, mert visszakereshető.

Miközben továbbra is keresik a három eltűnt dél-koreai utast, zajlik a nyomozás arról, mi vezetett a Hableány végzetes tragédiájához. Sajtóértesülések szerint egyik hajó esetében sem állapítottak meg műszaki hibát. Vizsgálják, milyen adatokat törölhetett a Viking Sigyn kapitánya az ütközés után, ahogy azt is, hogy az esetleges telefonhasználat elvonhatta-e a figyelmét – írja a Bors.

Ha törölt adatokat a kapitány, vissza lehet keresni azokat Forrás: AFP/Str

Német Zsolt kriminológiai szakértő szerint azonban a kitörölt adatok visszaállíthatók a megfelelő eszközökkel, a híváslistát pedig a szolgáltató őrzi. A Hableány magyar kapitányának családját képviselő dr. Gulyás Krisztián szerint nem kizárható, hogy egy hirtelen elszólás miatt törölt adatokat Jurij C.
Egy ilyen katasztrófa után mi az első reakciója az embernek? Valószínűleg az, hogy megírja valakinek a történteket, majd utána észbe kap, hogy ez bizonyíték saját maga ellen, és gyorsan eltünteti” – mondta dr. Gulyás Krisztián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.