Felmerült, hogy talán törölt adatokat a telefonjáról a Viking Sigyn kapitánya: a szakértő szerint azonban hiába, mert visszakereshető.

Miközben továbbra is keresik a három eltűnt dél-koreai utast, zajlik a nyomozás arról, mi vezetett a Hableány végzetes tragédiájához. Sajtóértesülések szerint egyik hajó esetében sem állapítottak meg műszaki hibát. Vizsgálják, milyen adatokat törölhetett a Viking Sigyn kapitánya az ütközés után, ahogy azt is, hogy az esetleges telefonhasználat elvonhatta-e a figyelmét – írja a Bors.

Ha törölt adatokat a kapitány, vissza lehet keresni azokatForrás: AFP/Str

Német Zsolt kriminológiai szakértő szerint azonban a kitörölt adatok visszaállíthatók a megfelelő eszközökkel, a híváslistát pedig a szolgáltató őrzi. A Hableány magyar kapitányának családját képviselő dr. Gulyás Krisztián szerint nem kizárható, hogy egy hirtelen elszólás miatt törölt adatokat Jurij C.
Egy ilyen katasztrófa után mi az első reakciója az embernek? Valószínűleg az, hogy megírja valakinek a történteket, majd utána észbe kap, hogy ez bizonyíték saját maga ellen, és gyorsan eltünteti” – mondta dr. Gulyás Krisztián.