Míg általában folyamatosan növekedni szokott a magyar sztárok rajongóinak száma a közösségi oldalakon, mostanában ezrével vesztik a lájkolókat.

A közösségi oldalon folyamatosan törlik a profilokat, de állítólag ezúttal nemcsak a gyanús felhasználók kerültek ki a Facebookról, hanem olyanok is, akik nem vétettek az oldal szabályzata ellen. Valós, aktív profilokat töröltek a hírek szerint, így pedig ezrével vesztik rajongóikat a magyar sztárok.

Egyre több rajongót vesztenek a FacebookonForrás: Tobias Dziuba / Pexels

Tibi atya oldala egy nap alatt 5599 rajongóval csökkent, Kasza Tibié 4749 követővel, Majkáé 2521 rajongóval, Sebestyén Balázsék rádiós műsorának oldala 1513-mal, Schobert Norbié 1734-gyel, Rubint Rékáé 1315-tel, Hosszú Katinkáé pedig 1186-tal.

Kasza Tibinek nem tetszik a Facebook működéseForrás: Tv2

Kasza Tibi el is mondta a véleményét az üggyel kapcsolatban. „Bár néhány ezer fős csökkenés nem érinti drámaian egy egymilliós oldal méretét, valójában az dühít, hogy újra és újra semmibe veszik a felhasználókat, akiknek mindent köszönhetnek. Legyünk őszinték, teljesen szétbarmolták a felhasználói élményt, egész egyszerűen már senki sem tudja kiszámítani, mi történik a Facebookon.  A Facebookot már régen nem a felhasználók érdeklik, hanem csak a reklámbevétel növelése, és ezért teljes egészében feláldozták a felhasználói élményt. Befolyásolják a közbeszédet, ők döntik el, milyen témák érik el a nagyközönséget, és mik egyáltalán nem, hiába posztolunk róla. Köztudott az is, hogy fekete és fehér listára tesznek felhasználókat és oldalakat, médiumokat. Aki azt mondja, amit ők szeretnének hallani, azt megtolják, aki nem, az egyszerűen nem jut el az emberekhez" – mondta a Blikknek. Rubint Réka viszont örül, mert úgy látta, ezek mögött a profilok mögött trollok voltak, akik csak sértegették őket az oldalaikon.