Tanúja volt gyermeke, az egyéves Kristóf haláltusájának a nyíregyházi édesapa. A gyermek megmarkolt egy rozoga vezetéket, ezután a mentők 75 percen át küzdöttek az életéért.

„Meghűlt bennem a vér, amikor beléptem, és megláttam, hogy egy kábelt szorít a kezében” – elevenítette fel a történteket a Blikknek az a nyíregyházi édesapa, akinek egyéves kisfiát, Kristófot halálra rázta az áram otthonukban.

Az apa kitépte a gyerek kezéből a vezetéket, és azonnal hívták a mentőket. A házhoz mentőegység és helikopter is érkezett, 75 percig küzdöttek a gyermek életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni. 

Nem tudták megmenteni a kisfiú életét – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Az édesanyja sokkos állapotban van, 9 hónapos terhes második gyermekükkel. „A kilencedik hónapban van szegénykém, nagyon aggódom érte! Megszakad a szívem, ha arra gondolok, születendő kisbabánk már soha nem ismerheti meg kistestvérét, a mi Kristófkánkat” – mondta a megtört édesapa. 

Elárulta: nincs erejük hozzá, hogy átvegyék a halotti bizonyítványt. Úgy még inkább valósággá válna számukra a tragédia.