Nem a rendőrségen múlt a budai család élete – jelentette ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői közleményében. Ugyanakkor megjegyezték, hogy az ügyeletes szakmai hibát követett el, amikor egy bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre.

Múlt pénteken három holttestet találtak a Zöldlomb utcában egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket. A férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget pénteken a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni a bérlőit.
 

Zöldlomb utcai helyszínelésFotó: Szabó Gábor - Origo


A BRFK hétfőn kifejtette: a családnál augusztus 20-án 13 óra 8 perckor voltak kint a rendőrök először, mert a későbbi áldozat bejelentette, élettársa elvette a lakáskulcsát. A helyszínen további rendőri intézkedésre nem volt szükség, mert rendezték vitájukat, tettlegesség nem történt. A család korábban rendőri segítséget nem kért és a szomszédok sem tettek bejelentést – írták. A segélyhívót a szomszéd augusztus 22-én 10 óra 54 perckor hívta, aki szó szerint azt mondta, hogy 21-én hajnalban „furcsa zajokat” hallott a szomszédból, és azóta nem lát mozgást náluk. A lakás tulajdonosa augusztus 23-án hívta a rendőröket, mert nem tudta elérni telefonon albérlőit. Amikor a II. kerületi járőrök a helyszínre értek, a lakásban három holttestet találtak, a helyszínre kizárólag a rendőrök mentek be.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a család a megtalálásukat megelőzően már 48 órával korábban meghalt. A kivizsgálások és a büntetőeljárás eddigi eredményei alapján a BRFK – mint írták – határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a sajtóban megjelent hangulatkeltő híreket, amelyek szerint a család élete a rendőrségen múlt. Az esetet megvizsgálva a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a tevékenységirányítási központ ügyeletese szakmai hibát követett el azzal, hogy a bejelentést követően nem küldött rendőröket a címre. A fegyelmi eljárás továbbra is folyamatban van – írta a BRFK.