Országos Meteorológiai Szolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hír azoknak, akik már most visszasírják a nyarat. Nos, plusz 30 fokra idén már tényleg nem számíthatunk, de az OMSZ előrejelzése szerint a mostaninál lesz még kellemesebb idő októberben. 

Fagyból a vénasszonyok nyarába? Jelenleg igen hűvös légtömeg található a Kárpát-medence felett (1500 méteres magasságban), és az elvonuló ciklon után egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunk. A valószínűségi előrejelzésen látható, hogy a hideg periódus hétfőn és kedden ismét meghozza a fagyos hajnalokat. A jelenlegi számítások alapján kedd reggel lesz a leghidegebb, általában -3, +3 fokig hűl le a levegő.

Ezt követően gyors, intenzív melegedés kezdődik (nagy ugrás a hőmérsékletben). Ennek hatására melegszik az idő, a Dunántúlon „főnös rásegítéssel". Ezt egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja szakítja meg átmenetileg. Az időszak végén ismét emelkedik a nyomás, anticiklon épül, és a szokásosnál kisebb bizonytalanság mellett elmondható, hogy egy melegebb periódus veszi kezdetét - tette közzé előrejelzését a Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.