A csodával határos módon élte túl házuk leégését egy kisfiú, ám testének 80 százaléka megégett, megvakult és örökre nyomorék lett. A tüzet ő gyújtotta egy gyertyával.

A legrosszabb rémálmok, a legvadabb horrorfilmek szereplője is lehetne Zaid Garcia, ám közel sem azért, mert fiatal kora ellenére olyan jó színész lenne.

A kisfiú testének 80 százaléka megégett, gyakorlatilag az egész testét soha nem múló égési sérülések borítják. Mindkét kezét és öt lábujját kellett amputálni, megvakult, újra kellett tanulnia járni és beszélni.

A most 16 éves kamaszfiú akkor égett meg, amikor kétévesen a szobájában egy gyertyával játszott, és felgyulladt a takarója. A Daily Starnakazt mondta, annyi műtéte volt azóta, hogy maga sem emlékszik már a pontos számra - ezek nagy része bőrátültetés volt, de egyéb helyreállító műtétekre is szüksége volt a srácnak.

A fiú most azért állt a nyilvánosság elé, mert egy újabb nagyon fontos műtét vár rá: a szemét próbálják majd meg helyreállítani. Történetével pedig szeretné bebizonyítani: csodák igenis léteznek, egy ilyen tragédia után is képes volt életben maradni és a körülményekhez képest teljes életet élni.

"Az egyetlen reményem, hogy visszaszerezhetem a látásomat. Ha ezt a műtétet elvégeznék, először láthatnám a világot a baleset óta. Jó lenne, ha 14 év után láthatnám a családomat. De először a legjobb barátomat, Júliát szeretném látni. Látni szeretném, milyen szép."

-mondta az amerikai Texas államból származó Zaid.