Kollégák nyilatkoztak: ilyennek látták Gesztesi Károlyt utolsó napjaiban

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
halál gyász kollégák Gesztesi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Semmi előjele nem volt annak, hogy hamarosan szívrohamban életét veszti Gesztesi Károly – mondják megrendülten a színész egykori kollégái, barátai.

Túlhajszolt életmódot folytatott, ugyanakkor remekül érezte magát a bőrében utolsó hónapjaiban Gesztesi Károly. A szívinfarktusban elhunyt színész nem kímélte magát, rengeteg előadása volt havonta, imádta munkáját és azon volt, hogy mindig csúcsformában lépjen színpadra.

Abszolút kiegyensúlyozott volt! Fizikálisan és szellemileg is nagyon jó állapotnak örvendett, semmi jele nem volt ennek a tragédiának. Ezek az előadások fizikálisan is nagyon megterhelőek, rengeteget mozgunk, mégsem látszott rajta semmi. Mindannyiunkat rendkívül megrázott a hír, senki nem számított arra, hogy ez megtörténhet" – nyilatkozta a Blikknek Bugár Anna, Gesztesi Károly kolléganője.

Gesztesi Károly Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Bánfalvy Ágnes is hasonlóképp látta a színészt: nem csak kollégaként, hanem barátként tekintett rá.

Külső szemmel nézve elképesztően jó állapotában volt, egyszerűen sugárzott. 25 előadásunk volt egy hónapban, mégis bírta. Decemberben lett vége a nagy futamnak, ő pedig nagyon elégedett volt. Szerintem életének egyik legjobb korszaka volt, amit itt együtt végig csináltunk, imádott ezeken a darabokon dolgozni. (...) Zseniális volt nézni az alázatát. Az előadás előtt 20 perccel beült a színpad mögé és hallgatta a morajlást, amikor pedig a kellékesek készültek, kiült a nézőtérre és figyelte, hogy áll össze a díszlet. A közönség pedig imádta! Amikor hírt kaptunk a tragédiáról, azt hittem, ott helyben meghalok" – árulta el a lapnak a színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.