ittas vezetés rendőrség alkohol részeg szigorítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megelégelték a rendőrök, hogy sok sofőr úgy ül autóba, hogy előtte megiszik egy-egy pohár alkoholos italt.

Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében - számolt be róla a Hirado.hu. Mint írják, az ittas vezetők Magyarországon 2019-ben csaknem 1400 személyi sérüléssel járó balesetet okoztak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek szeszes ital fogyasztása utáni alkohol nincs a szervezetében. Aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor természetesen a saját utasaikat is. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak" – idézi a portál Szabóné Berki Biankának, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének szavait az M1 Híradójából.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A Pest megyei rendőrök a hétvégén is akcióznak, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas vezetőket.

A Pest Megyei Főügyészség, illetve a Pest Megyei Főügyészség illetékességi területén lévő járási ügyészség természetesen minden esetben partnerek a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani" – hangsúlyozta Jagusztin Tamás a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.