Kiakadtak a szülők az interneten terjedő kegyetlen kihíváson

kihívás szülők kiakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb, kegyetlen kihívás terjed az interneten. Egy pszichológus fejtette ki erről a véleményét a TV2 stúdiójában.

Nemrég egy furcsa kihívás kezdett el terjedni az interneten. A kisgyermeküket karjukban tartó szülők kopogtatnak az ajtófélfán, majd elkezdik gyermekük fejét simogatni, mintha a kicsi beütötte volna a fejét és azt várják, hogy elkezdjen sírni. Persze sokan kiakadtak ezen, a TV2 stúdiójában Bárdosi Ildi és Papadimitriu Athina is kijelentette, felháborítónak tartják ezt a kihívást.

A szakértő, Gyarmati Rita pszichológus megerősítette: nem jó ötlet ezt játszani a gyermekkel.

Szülőként az az első, hogy megvédjem őt. Nem akarom olyan helyzetbe hozni, ahol elkezd sírni, mert ha sír, akkor valami baja van. (...) És egy gyereket nem használhatok eszközként, mert ő egy önálló identitás. És amire még vissza szeretnék kanyarodni, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a gyerek azért sír, mert azt hitte, beverte a fejét, inkább a hanghatás és a szülői reakció ijeszti meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.