Magyar találmány állíthatja meg a koronavírus terjedését

Forrás: Shutterstock -
magyar találmány védelem koronavírus vírus terjedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két órán át is életképes lehet a fémfelületeken a kínai koronavírus, más felületeken pedig még tovább is. Erre kínál megoldást egy, magyar szakemberek által kifejlesztett bevonat, mely megakadályozza a vírusok, bacilusok és gombák megtapadását. -írja a Ripost.

"Nem elsősorban a levegőben, inkább a tárgyak, felületek közvetítésével terjed ilyen gyorsan az új koronavírus"

– jelezte az amerikai járványügyi központ igazgatója. Dr. Robert Redfield hozzátette: a réz- és acélfelületeken két órán át, más felületeken pedig még tovább is életképes maradhat az új koronavírus. Nem véletlen, hogy minden egészségügyi szakember a gyakori és alapos kézmosást ajánlja legfontosabb óvintézkedésként – ugyanúgy, mint az influenza esetén.

Egy magyar találmány azonban képes gátolni a kórokozó terjedését.

Budapesten már sok járművön alkalmazzák: metrószerelvényeken, Combino villamosokon, HÉV-eken és a mozgólépcsők korlátjain is.

Magyar találmány állíthatja meg a koronavírus terjedését Forrás: Shutterstock

A bevonat nem engedi megtapadni a vírust.
„3 éves munkával sikerült egy olyan bevonatot létrehozni, mellyel a kárpittól a fémen, a műanyagon és a gumin át az üvegig bármilyen felület kezelhető, s azon onnantól kezdve,

akár egy éven át semmilyen gomba, baktérium és vírus, így az új koronavírus sem képes megtapadni„

– mondta a Ripostnak Lehoczky Péter, a Resysten Medical Kft. egyik tulajdonosa. A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, színtelen-szagtalan anyag molekuláris szinten épül be a kezelt felületbe, és akár egy éven át is képes természetes vagy mesterséges fény mellett védelmet nyújtani, miközben nem letörölhető.

Budapesten már sok járművön alkalmazzák a bevonatot, ami nem engedi megtapadni a vírust (Illusztráció) Forrás: Youtube/Resysten Hungary

„Ez a szer semmilyen vegyi, illetve allergén anyagot nem tartalmaz, sem a bőrön át, sem belélegezve nem jut az embert szervezetébe, így a kismamákra és a kisbabákra sem jelent veszélyt"

-magyarázta Lehoczky Péter.

Az új koronavírus terjedését gátló magyar találmány után már több amerikai, olaszországi és dubaji cég is érdeklődött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.