Brett Dean neves zeneszerző és brácsaművész fertőződött meg koronavírussal

Forrás: Shutterstock -
Brett Dean zeneszerző koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brett Dean neves zeneszerző, karmester és brácsaművész a legújabb ausztráliai koronavírusos betegek egyike, akinek tajpeji vendégszereplése miatt több mint 100 embert kértek önkéntes karanténra Tajvanon.

A tajvani kormány csütörtökön jelentette be, hogy törlik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjeit és fertőtlenítik a Nemzeti Koncerttermet, miután a zenekar - mint később kiderült - egy koronavírussal fertőzött külföldi művész vendégszereplésével adott két koncertet Tajpejben.

Tajvanon péntekig 103 személyt, köztük 27 zenekari tagot, nézőt, riportereket, szállodai és légitársasági alkalmazottakat, légiutasokat, taxisokat szólítottak fel önkéntes karanténra,

mert kapcsolatba kerültek az ausztrál zenésszel, akin már Tajpejben kimutatkoztak a betegség tünetei. A Nemzeti Koncertteremben minden márciusi és áprilisi rendezvényt töröltek.

Neves zeneszerző és brácsaművész fertőződött meg koronavírussal Forrás: Shutterstock

A tajvani hatóságok nem fedték fel a vendégművész kilétét, Dean ügynökei azonban megerősítették, hogy az

Ausztrália egyik legjobb kortárs zeneszerzőjeként elismert zenészről, több nyugat-európai zenekar (Lyoni Nemzeti Zenekar, Drezdai Filharmonikusok, Svéd Kamarazenekar, Londoni Filharmonikusok) rezidens alkotójáról van szó.


A popzenészekkel, köztük a The Whitlams ausztrál bandával is dolgozó Dean lemezeit olyan rangos kiadók gondozzák, mint az ABC Classics.

Brett Dean kedden érkezett Adelaide-be, hogy a hétvégén koncertet adjon egy ottani fesztiválon, fellépését azonban természetesen törölték.

Az 58 éves zenészt egy adelaide-i kórházban kezelik, állapotát jónak mondják.
Három olyan személy, aki Adelaide-ben kapcsolatba került vele, önkéntes karanténba vonult - közölte az Intermusic koncertszervező iroda.

Ausztráliában péntek reggelig 59 személy diagnosztizáltak koronavírus-fertőzöttként. Tajvanon eddig 45 koronavírusos esetet észleltek, egy személy meghalt, tizenketten már gyógyultan hagyták el a kórházat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.