Koronavírus: nincs ugrásszerű növekedés a vírus terjedésében

Fotó: Koncz Márton - Origo -
növekedés koronavírus terjedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orperatív törzs ismét online sajtótájékoztatót tartott: az országos tisztifőorvos beszélt a járvány eloszlásáról és a fertőzöttek számának növekedéséről is. 

Az operatív törzs szokásához híven online sajtótájékoztatót tartott, amin a többi között elmondták, hogy három repülő hozott védőfelszereléseket és maszkok gyártásához használatos alapanyagokat, ma még három járatot várnak ilyen felszerelésekkel, amelyek az egészségügyi dolgozók számára lesznek kiosztva.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Fotó: Koncz Márton - Origo

Müller Cecília pedig elmondta, 525 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A fertőzés mértékének növekedése egyenletes. Ez bíztató, nincs ugrásszerű növekedés.

Azt az ugrásszerű növekedést, amit a környező országokban tapasztaltak, Magyarországon nem látják, a szükséges intézkedések bevezetésének hála.

Az elmúlt 24 órában 4 beteg vesztette életét. Mindegyikük valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedett. Sajnos velük együtt az elhunytak száma 20 főre nőtt, mindannyian krónikus betegségben is szenvedtek.

Az elhunytak átlagéletkora 73 év. Közülük 12 férfi, 8 pedig nő.

Az adatok igazolják azt a kijelentést, hogy az időseket érinti a megbetegedésnek a súlyosan lezajló formája, illetve azokat, akik egészségi állapotuk folytán magas kockázati csoportba sorolandók. Nem jelenti azt, hogy fiatalokat nem betegíthet meg a vírus. Mindannyian kitettek vagyunk.

Az egész ország minden megyéjében és bármelyik településen jelen van a vírus.

Ezért nagyon fontos, hogy betartsuk a járványügyi korlátozásokat, ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat egyaránt. Ezzel tudjuk kezelhető szinten tartani a járványt, és elkerülni az ugrásszerű növekedést. Úgy kell viselkednünk, mintha jelen lenne bárhol a környezetünkben. A járvány nem ismer földrajzi határokat - mondta a többi között Müller Cecília.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.