Ismét lezárások jönnek: Viszlát Római-part és Óbudai sziget

Római-part lezárás kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét eltérő szabályokat hozhatnak a polgármesterek a hétvégére. 

A csütörtöki kormányinfó alkalmával Gulyás Gergely bejelentette, hogy a most következő hétvégére is személyre szabott jogosítványokat kapnak a polgármesterek. Ez azt jelenti, hogy minden polgármester önálló hatáskörben dönthet az igazgatása alatt álló kerületek/települések közterület-használatáról.

A jó időre való tekintettel nagyon sokan útnak indulnak egy kis kikapcsolódás reményében. Ez azonban növeli a koronavírus terjedésének esélyét, ezért egyik-másik helyen muszáj szigorítani a szabályokon. Többek között Kiss László, a III.kerület polgármestere is meghozta a döntését, amelyről Facebook bejegyzésben is tájékoztatta az embereket:

"A III. kerületi önkormányzat 2020.04.18 és 2020.04.19 (szombat, vasárnap). 9-20 óra között lezárja a Római-partot és az Óbudai szigetet. A közterület-felügyelet munkatársai és a kerületi polgárőrség a rendőrséggel kiegészítve fogja ellenőrizni a korlátozás betartását. Köszönöm, hogy fegyelmezetten betartják a korlátozásokat, mert közös érdekünk!" - írja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.