koronavírus-teszt koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mintegy 1200 fő részvételére van szüksége a hazai orvosképző egyetemeknek ahhoz, hogy országosan és regionálisan is reprezentatív legyen az eredméne, ezért a szűrés határidejét 05. 16. szombat 19.00 órára módosították.

Kérés esetén a lakóhelyükön is felkeresik az egyetemek munkatársai a szűrésen eddig meg nem jelent személyeket, ezt az igényt a 06-80-200-766 és a 06-80-808200 zöldszámon jelezhetik az érdeklődők. Ezenkívül minden nap reggel hét és este hét óra között a Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Bőrgyógyászati, valamint a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán is várják azokat, akik részt szeretnének venni a tesztelésen.

Igény szerint akár otthon is elvégezhetik a tesztet. Forrás: Shutterstock

Ahhoz, hogy a felmérés valós képet mutasson és a 14 éven felüli lakosságára reprezentatív legyen a minta, összesen 10 500-11 200 fő részvételére van szükség.

A Debreceni Egyetem, a Szegedi és Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem kedden közös konferencián jelentette be, hogy a Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztott 17 787 fő mintegy fele vett részt hétfőig a május 1-én kezdődött, országos, reprezentatív COVID-19 szűrővizsgálaton. A vizsgálat részeredményeit ismertető konferencián elhangzott: 8276 tesztből kettő lett pozitív és az átfertőzöttségi arány is alacsony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.