Záporok és talajmenti fagy - Nem lesz igazi májusi időnk

Forrás: Thinkstock -
időjárás zápor fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban 20 fok körül alakul a hőmérséklet, ez kevesebb, mint ami általában ilyenkor már lenni szokott. Ráadásul záporokra, sőt néhol talajmenti fagyra is számíthatunk.

Csütörtök

Napsütéses idő várható gomolyfelhőkkel, esőre sehol nem kell számítani. Az északi szél viszont gyakran megélénkülhet, és néhol fel is erősödik. A nappali csúcshőmérséklet 20 fok körül alakul. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Péntek

A délelőtti órákban sok napsütés várható, délután viszont megnövekszik a gomolyfelhőzet. Néhol zápor is előfordulhat. Reggel +5 fok körül várható a hőmérséklet, de valahol talajmenti fagy is kialakulhat. Napközben 19 fokra számíthatunk.

Záporra és 20 fokos hőmérsékletre számíthatunk a napokben. Forrás: Thinkstock

Szombat

Fokozatosan megnövekszik a felhőzet a nap folyamán, késő délutántól pedig már nyugat felől záporok érkezhetnek. A nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnap

Több helyen előfordulhat zápor a délelőtti órákban, délután már csak elszórtan lehet esőzés. Az észak-nyugati szél megerősödik, 20 fokra számíthatunk napközben.

Hétfő

A sok napsütés mellett futó záporok kialakulására kell számítani. A sokéves átlagnál továbbra is hűvösebb lesz az időjárás, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.