Megtalálták Olof Palme gyilkosát 34 év után

Forrás: AFP/Tobbe Gustavsson/Tt -
gyilkosság nyomozás Olof Palme
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A svéd miniszterelnököt még 1986-ben lőtték le az utcán, azóta keresték a gyilkosát. Most úgy tűnik, megoldották az ügyet, ám a tettes már nem él.

A világ egyik legismertebb megoldatlan gyilkossági ügyeként tartják számon a svéd miniszterelnök elleni merényletet. Olof Palme még 1986-ban tartott haza egy moziból feleségével, amikor egy férfi a nyílt utcán lelőtte. A nőt is érte golyó, de ő túlélte a támadást.
Az elkövetőről sokáig csak annyit tudtak, hogy egy magas férfi volt.

Megtalálták Olof Palme gyilkosát 34 év után Forrás: AFP/Tobbe Gustavsson/Tt

A nyomozást vezető Hans Melander elmondta, mintegy 90 ezer ember volt érintett az ügyben. A korábbi gyanúsított Christer Pettersson volt, most azonban minden jel szerint egy Stig Engström nevű fegyvergyűjtő, lövészklub-tag követte el a gyilkosságot, aki 2000-ben saját kezűleg vetett véget az életének – írja a BBC News.

Anno kihallgatták, mert szemtanúként jelentkezett, sokan úgy gondolták, ő a tettes, de csak 2017 óta jött számításba, mint gyanúsított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.