Brutális vérengzést rendezett egy 22 éves férfi a szlovákiai általános iskolában. Megölte az igazgatóhelyettest, és megsebesített öt másik embert, köztük gyerekeket is. A rendőrök lelőtték az elkövetőt.

Az észak-szlovákiai Ruttkában, az általános iskolában késsel támadt a 22 éves túrócszentmártoni férfi az igazgatóhelyettesnek, aki életét veszítette. Az elkövető öt másik embert is megsebesített, gyerekek és tanárok is voltak köztük, illetve az igazgatónő is megsérült.

A sebesülteket a túrócszentmártoni kórházba szállították, ahol ellátták az iskolai alkalmazottak és a gyerekek mellkasi, nyaki, illetve az alsó végtagokon szerzett súlyos szúrt sebesüléseit, illetve a rendőrök lövedék okozta könnyebb sérüléseit. Bár az összes sérült további kórházi kezelésre szorul, életveszélyben egyikük sincs.


A kiérkező rendőrök lelőtték a férfit, az indítékát egyelőre nem tudni. A helyszínről döbbenetes fotók kerültek ki, többek között a lelőtt elkövetőről is - írja az MTI.

Rendőrök az észak-szlovákiai Ruttka (Vrútky) egyik általános iskolájában elkövetett késelés helyszínénForrás: MTI/AP/TASR/Erika Durcova