Nemrég egy szakértő nyilatkozott arról, hogyan lehet elkerülni az online térben történő szexuális zaklatásokat. 

Nemrég egy budapesti általános iskola online tanévzáró ünnepségén történt egy olyan eset, amely sokkolta a szülőket és a gyerekeket. Az iskolai diákjai épp a Zoom alkalmazáson keresztül bonyolították le az évzáró ünnepséget, amikor hirtelen egy arcát eltakaró férfi jelent meg a képernyőn, és maszturbálni kezdett. A rendőrség azóta nyomoz az ügyben, de még nincs előrelépés. A téma egyik szakértője elárulta, mit tehetünk a biztonságunkért.

"Egyik platformról se lehet egyértelműen elmondani, hogy jobb lenne a másiknál. Elvégre mindegyiknek az a célja, hogy kényelmes és biztonságos hívást biztosítson a felhasználói számára. Amennyiben bármilyen probléma adódna valamelyikkel, úgy azt napokon belül meg tudnák oldani" – vélekedett Makay József kiberbiztonsági szakértő.

Forrás:Zoom

Elmondása szerint természetesen sok múlik a fejlesztőkön, ám a felelősség nem csak az övék, hanem a miénk is: 

"Használjuk az operációs rendszerünk legfrissebb változatát, a biztonsági beállításaink és a telepített szoftverek is legyenek napra készek. Egy antivírusszoftver csodákra képes, így már tudtunk tenni a beszélgetésünk biztonságáért" - mondta a Blikknek, illetve hozzátette, csak akkor kapcsoljuk be a mikrofont és a kamerát, ha már mindenki más is készen áll a beszélgetésre.