Súlyos sérülések árán védte meg fiát egy apa a medvétől - "Mindkettőnkkel végezhetett volna"

Forrás:https://animaldiversity.org/accounts/Ursus_americanus/pictures/collections/contributors/phil_myers/ADW_mammals/Carnivora/Ursidae/bear2419/ -
medve Olaszország támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos sebesülés árán mentette meg fiát a medvétől egy apa az észak-olaszországi Trentino tartományban - írta kedden az Il Fatto Quotidiano olasz lap online kiadása.

Az 59 éves Fabio Misseroni jobb bokája sérült meg súlyosan, 28 éves fia néhány karcolással megúszta a támadást.

"Megharapta a lábamat, majd a karomat, aztán a másik oldalon a kezemet. Ezután csodával határos módon továbbállt. Mindkettőnkkel végezhetett volna" - folytatta.

Amerikai fekete medve - a kép illusztráció Forrás:https://animaldiversity.org/accounts/Ursus_americanus/pictures/collections/contributors/phil_myers/ADW_mammals/Carnivora/Ursidae/bear2419/

Mindez néhány pillanat alatt ment végbe. A két férfi az 1500 méter magasan fekvő területet tekintette meg Fontana Maora környékén. Mindketten szenvedélyes vadászok, akik újabb portyájukat készítették elő a környéken, amelyet egyébként jól ismertek. Mindenre számítottak, csak medvetámadásra nem.
Sikerült eljutniuk Verdéig, ahol az autójukat hagyták, innen Clesbe mentek, a kórházba, ahol az apának meg kellett operálni a bokáját.

A tartomány erdészeti hatósága azt gyanítja, nőstény medvéről van szó, amely meg akarta védeni bocsait. Monte Peller környékén gyakran járnak medvék, de még sosem támadtak emberre.
A baleset miatt kiújultak a viták arról, hogy mennyire veszélyes a lakosságra a tartományban élő mintegy nyolcvan medve. Tavaly a különösen élénk természetű, M49 azonosítójú példányt befogták és egy gondozóhelyre szállították Castellerbe, ahol villanypásztor őrizte a területet, mégis megszökött. A hatóságok ekkor engedélyt adtak kilövésére is. Egy évig kószált szabadon, míg újra be nem fogták és egy problémás esetekre szakosodott helyre vitték.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.