24 fővel emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
járvány COVID-19 koronavírus fertőzöttség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
4 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5215 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy 94 éves krónikus beteg, így az elhunytak száma 614 főre emelkedett, 3716-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 885 fő.

Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Forrás: Shutterstock

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért

szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire az e heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.