Élettársát adta el prostituáltnak egy szegedi férfi: eljárás indult ellene

Csongrád aktuális prostitució Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élettársát prostituáltnak eladó szegedi férfi ellen indult eljárás, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartoztatását.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, hogy a július eleje óta szökésben lévő férfit a sértett megtévesztésével és a vele kapcsolatban fennálló befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítják - írja az MTI.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017 elején párkapcsolatban élt Szegeden egy fiatal nővel. Egy állítólagos adósságára hivatkozva és a nő érzelmeit kihasználva rávette arra, hogy külföldön keresse meg a tartozás ellenértékét, de hogy azt milyen munkával kell elérnie, ekkor még nem közölte vele.

Hamis indokkal átvitte bűntársai lakásába, majd ott szembesítette azzal, hogy 1,7 millió forintért eladta őt, és prostituáltként kell dolgoznia. Amikor a sértett távozni akart, a gyanúsított bűntársai megakadályozták őt ebben, bántalmazták, iratait és mobiltelefonját elvették.

Az állandó, rendszeres erőszakos fellépésekkel, megfélemlítéssel, szidalmazásokkal és fenyegetésekkel lelkileg megtört sértettnek előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában kellett prostitúciós tevékenységet folytatnia.

Több hónap után sikerült megszabadulnia fogvatartóitól, akiknek a prostitúcióból származó bevételéből Magyarországon 950 ezer forint, Németországban és Ausztriában több mint 30 ezer eurót adott át.

A fiatal nő súlyos lelki sérüléseket szenvedett, és az emiatt kialakult pszichés és testi tünetei miatt orvosi kezelésre szorult.
A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét két, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Társait július elején tartoztatták le, a szökésben lévő gyanúsítottat elfogatóparancs alapján vették őrizetbe. Felmerült annak gyanúja is, hogy tartózkodási helyén kábítószert tárolt, valamint kiskorú élettársát is prostituáltként futtatta - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.