Kiakadtak szomszédai a Trónok harca szerzőjére: nem támogatják a terveit

Forrás: AFP/Jason Merritt -
George R. R. Martin Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem építheti meg tervezett, középkori várak stílusát idéző könyvtárát George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője Santa Fében, mert szomszédai ellenzik azt. Az új-mexikói város történelmi felügyelő bizottsága kedden utasította el Martin kérvényét az épület magasságának megnövelésével kapcsolatban. A szerző egy tetőteraszt és egy felvonótornyot is akart építtetni a középkori várakhoz hasonló épületben.
Forrás: AFP/Jason Merritt


A helyi hatóságok idén már egyszer elutasították az író kérvényét arra hivatkozva, hogy az épületnek sem magassága, sem stílusa nem illik a városképbe Santa Fe közepén.

A könyvár tervezője, Alexander Dzurec, az Autotroph Inc. tervezőiroda munkatársa kedden elmondta, hogy a könyvtárban hatalmas irodalmi gyűjtemény és egyéb gyűjtemények kaphatnának helyet.
A szomszédok tiltakozó levelét, amelyet a történelmi bizottságnak juttattak el, több mint 40-en írták alá. Megfogalmazásuk szerint az építész nagyon megküzdött vele, hogy a középkori várat idéző épületet beillessze a Santa Fé-i látképbe, de ez az épület egyszerűen nem való oda, mert házak veszik körül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.