A sorozatgyilkosok egyik legijesztőbb tulajdonsága, hogy teljesen kiismerhetetlennek tűnnek, ezért teljesen védtelennek érezzük magunkat velük szemben.

Kiderült azonban, hogy a sorozatgyilkossá válásnak is van egy folyamata, így nagyjából leírható, min megy keresztül egy ember, mire vadállattá válik. Joel Norris számtalan sorozatgyilkossal beszélgetett már, és a velük készített interjú alapján felvázolta, mik a legfontosabb állomások, amelyeken minden gyilkos átesik. 

1. Az első fantáziálások

Ez a kezdeti szakasz. Ilyenkor fogalmazódik meg az érintett személyben először, hogy szeretne valaki meggyilkolni. Érzései miatt azonban eleinte visszahúzódó lesz, magába forduló, majd teljesen elszeparálódik a külvilágtól. 

2. A keresési szakasz 

A leendő gyilkos ebben a fázisban kezdi el felkutatni az áldozatát. Ekkor dolgozza ki a stratégiát is, hogy pontosan hol, mikor és milyen körülmények között szeretné elkövetni a bűntettet. 

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock

3. Az áldozat becserkészése 

Ez a leghosszabb szakasz, ugyanis egyénenként változó, hogy kinek mennyi időbe telik a bizalmába férkőzni. Arról nem is beszélve, hogy a gyilkos nem mindig ér célba, hiszen ha nem tudja kiharcolni a másik ember szimpátiáját, akkor nem tud közel kerülni hozzá. 

4. Az áldozat elragadása 

Mint az kiderült a tanulmányból, a sorozatgyilkos ezt a fázist élvezi először a felsorolt 4 közül. Elképesztő boldogsággal tölti el a tudat, hogy végre birtokba veheti annak a személynek az életét, akire olyan régóta vágyik. 

5. Gyilkosság 

Kétféle gyilkos létezik. Az egyiket az teszi boldoggá, ha ölhet, ezért ő az első adandó alkalommal kivégzi az áldozatát. A másik típust azonban a másik ember tehetetlensége, kiszolgáltatottsága villanyozza fel, ezért ő először megkínozza a másikat, és csak ezt követően végez vele - írja a Ripost