Kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha a koronavírus és az influenza egyszerre jelentkezik

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Szlávik János koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János azt mondta, hogy ezt csak az influenza elleni oltással lehet elkerülni, ezért a rizikócsoportba tartozók mindenképpen oltassák be magukat - írja az MTI.

Fotó: Koncz Márton - Origo


A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban arról beszélt: a járvány felszálló ágban van, a következő hetekben is nagyon sok új betegre lehet számítani. A kórházak folyamatosan telítődnek, de jelenleg bőven van még hely a betegek ellátásra - emelte ki.
Hozzátette: a fertőzöttek átlagéletkora egyre idősebb, ezért hamarosan - az első hullámhoz hasonlóan - megint az idős, krónikus betegekre kell koncentrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.