Koronavírus - Szerda éjféltől hat hétre jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat - Ez lép életbe Írországban

Forrás: AFP/Paul Faith -
Írország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Írországban szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma. Így Írország az első az Európai Unióban, amely újra bevezeti a kijárási korlátozásokat.

Michael Martin miniszterelnök hétfőn este bejelentette, hogy járványügyi intézkedési terv legmagasabb - ötödik - fokozata lép életbe, miután a napi új fertőzésszám százezer lakosra vetítve átlagosan 261,7-et ért el ebben az időszakban. Hétfőn 1031 új fertőzöttet regisztráltak.
Ötös szintnél a lakosságot egyebek közt megkérik, hogy maradjon otthon, csupán testedzés és a legszükségesebb vásárlások végett mozduljon ki, de öt kilométernél nem messzebbre. A vendéglátóhelyek csak elvitelre szolgálhatnak ki. Mindenkinek otthonról kell dolgoznia, akinek csak munkája jellege megengedi. Az óvodák, iskolák azonban nyitva maradnak, a tanítás továbbra is személyes jelenléttel folyik majd.

Forrás: AFP/Paul Faith


A 4,9 millió lakosú Írországban eddig 51 ezer emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött, és közülük 1852-en haltak meg. Az egészségügyi szakértők már korábban javasolták az 5-ös szint bevezetését, mert úgy becsülték, hogy hamar megtelhet az összes kórházi intenzív ágy, ha a járvány nem gyengül a szigetországban. A fejlett világ államai közül Írországban az egyik legkisebb az intenzív kórházi ápolást lehetővé tevő kapacitás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.