Koronavírus: Eluralkodott a pánik a kis faluban, fékezhetetlenül tombol a vírus

Szentpéterfa járvány fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félelem és rettegés uralkodik az osztrák határ melletti faluban, Szentpéterfán. A polgármester rendkívüli intézkedéseket vezetett be az ezerfős településen. 

Hétfő óta három halálos áldozatot követelt a koronavírus az osztrák határ melletti faluban, Szentpéterfán. A polgármester nagyon aggódik, amit az online térben és a faluban plakátokon is hírül ad.

Egyre több a koronavírus-fertőzött Szentpéterfán, a helyiek aggódnak Forrás: AFP/NurPhoto/Fabio Teixeira

"Tényleg nagy a baj, tudomásom szerint már negyvenen vannak karanténban, a polgármester bezáratta az óvodát és a bölcsődét. Lakat került két étteremre, csak kiszállítást vállalnak, az egyik vegyesboltra pedig kiírták: határozatlan ideig zárva.

Teljesen jogos, hogy a polgármester asszony megijedt, úgy gondolta, a járványveszély idején ezzel a felhívással tudja legjobban otthonmaradásra és óvatosságra bírni a lakosokat" - mesélte a Blikknek a falugondnok, Jurasics Attila.

Sokan azonban nem értenek egyet a polgármesterrel, úgy gondolják, ezzel csak még nagyobb pánikot kelt.

"Megtépázta a falut, hogy kikerült a világhálóra, mennyire tombol itt a vírus, többen azóta ki sem mernek menni az utcára. Nagyobb baj, hogy a környékbeli cégektől, Szombathelyről, Körmendről táppénzre küldték a tőlünk odajáró dolgozókat. Szinte megbélyegeztek bennünket, nem is tudom, ennek később milyen hatása lesz"

- mondta el az egyik helyi lakos.

"Érthető a polgármester asszony fellépése, nem szeretné, hogy a faluban több megbetegedés legyen, netán egy kisebb gócpont alakuljon ki, de azt hiszem, sok mindennel nem számolt.

Innen sokan járnak át dolgozni Ausztriába, az internet pedig nem áll meg a határoknál. Odaát a sógoréknál már mindenki tudja, mi történt itt. Ide is kevesebben jönnek, az ott dolgozókat pedig az is fenyegeti, hogy óvatosságból az osztrák vállalkozó jó pár napra nem engedi visszaállni őket a munkába"

- fejezte ki aggodalmát egy a faluban élő asszony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.