Nyomozás indult a szadai szafariparkban elhunyt két elefánt ügyében

Forrás: Shutterstock -
halál szafaripark állatkínzás elefánt Szada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég került nyilvánosságra, hogy elpusztult két elefánt a szadai szafariparkban. Bár a tragikus eset még nyár végén történt, ennek ellenére csak a napokban erősítette meg a hírt közösségi oldalán az elhullt elefántok tulajdonosa, René Casselly. Az ügyben nyomozás indult.

Október 21-én tudatta Facebook oldalán a tulajdonos, Rene Casselly, hogy elhunyt a szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty, akik a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartoztak. Mint utólag kiderült, a halálesetet nem jelentették, helyette a jogszabállyal szembe menve elásták a tetemeket - írja a Blikk.

Elhunyt két elefánt a szadai szafariparkban Forrás: reszegifoto/Reszegi_Zoltan/facebook.com/safariparkszada

Az agrárminisztérium kiadott egy közleményt, amelyben a következő olvasható: A magyar hatóságok haladéktalanul megkezdték az ügy kivizsgálását. Azt írták, egy belföldi szállítást követően vesztette életét a két állat, de az eljárás még nem zárult le.

Ami viszont a tüzet szította az az, hogy

az állatokat csippel kell ellátni és a halálukat minden esetben jelenteni kell, ami itt nem történt meg.

A Magyar Nemzeti Cirkusz is kiadott egy közleményt, amelyben leírták, hogy mindenben támogatják a hatóságok munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.