Többféle tünettel találkozhat az, aki megfertőzödött a koronavírussal. Annak érdekében, hogy tisztában lássunk a vírust és az azt kísérő panaszokat illetően most megmutatjuk, mire kell pontosan odafigyelni a fertőzést illetően.

Ma reggel a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában Dr. Dánielisz Ágnes járványügyi főosztályvezető beszélt a koronavírus lehetséges tüneteiről és arról, milyen lépéseket kell tenni, ha észleljük azokat.

A járványügyi főosztályvezető elmondta, hogy abban az esetben, ha felső légúti tünetet, lázat, esetleg hányást, hasmenést észlelünk, telefonon keressük fel a háziorvosunkat, aki a panaszokat hallva eldönti, hogy mi legyen a következő teendő. Ha arra gyanakszik, hogy koronavírussal fertőzöttek vagyunk, felveszi a kapcsolatot a mentősökkel, akik házhoz kijönnek, hogy elvégezzék a mintavételt. 

Amennyiben tesztelésre kerül a sor, nem feltétlenül jelenti azt, hogy pozitív lesz a tesz, több esetben előfordult, hogy a panaszok ellenére negatív eredményt produkált valaki.

 Dr. Dánielisz Ágnes szerint a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, a változatos táplálkozás, a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, vitaminok szedése, a maszkhasználat és a rendszeres kézmosás mellett elengedhetetlen feltételei az egészség megőrzésének és a koronavírus elkerülésének.