Koronavírus: ezekben a városokban növekszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

COVID-19 szennyvíz koronavírus örökítőanyag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos településen növekedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közülte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Bár több településen az elmúlt héten stagnálás volt tapasztalható a víruskoncentrációban, az eredmények alátámasztják, hogy a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Az adatok szerint a 45. héten Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A vizsgált települések szinte mindegyikében jelentős mennyiségben mérsékelt vagy emelkedett koncentrációval mutatták ki a szennyvízből a koronavírust.

Az NNK felhívta a figyelmet, hogy az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.