Két alkalommal is szexuálisan molesztálta 11 éves nevelt lányát egy román férfi. A vád tárgyát képező bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019 szeptemberében két alkalommal végzett szexuális cselekményt az akkor 11 éves nevelt lányával. Az egyik ilyen eseményre akkor került sor, amikor a sértett gyermek aludt, s ennek következtében védekezésre képtelen állapotban volt - olvasható az Ügyézség.hu-n.

Tizenegy éves, alvó mostohalányával fajtalankodott egy román férfi (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványt tett a Kecskeméti Törvényszék végzésének helybenhagyására, amellyel a folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolt román állampolgárságú férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

A Kecskeméti Törvényszék a főügyészség indítványára fenntartotta a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, mivel a nyomozás során a férfi már egyszer megszökött a hatóságok elől és csak elfogatóparanccsal sikerült kézre keríteni, továbbá rendszeres legális jövedelem hiányában és a büntetési tétel súlyossága folytán vele szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az elsőfokú végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt. A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.