Megteltek a londoni kórházak: mentőautókban kezelik a koronavírusos betegeket

Forrás: AFP/Justin Tallis -
Anglia London kórház koronavírus beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Londonban bekövetkezett az, amitől minden ország retteg: az egészségügyi ellátórendszer elérte a határait.

A londoni kórházak annyira túlterheltek, hogy van, ahol órákon át folyosókon vagy mentőautókban kell várakozniuk a betegeknek. Nagy-Britanniában több mint 57 ezer koronavírusos beteget kezelnek jelenleg, még soha nem volt ilyen sok új fertőzött. Ez feltehetően a koronavírus új, sokkal fertőzőbb mutációja miatt van.

A helyi sajtó információi szerint egyes klinikákon már csak a folyosókon tudják elhelyezni a betegeket, sokakat a kórház előtt sorakozó mentőautókban látnak el, ugyanis csak hosszas várakozás után tudnak helyet biztosítani nekik az épületben.

Megteltek a londoni kórházak: mentőautókban kezelik a koronavírusos betegeket Forrás: AFP/Justin Tallis

A hivatalos jelentések szerint az egészségügyi minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy ne történjen nagyobb tragédia, és igyekeznek minél hamarabb, minél több embert beoltani a vírus ellen - adta hírül a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.