Klapka György örökségének utolsó darabjait is pénzzé tette a család - ennyit kaptak érte

Fotó: Nagy Attila [origo] -
örökség Klapka György értékesítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
88 éves korában hunyt el az ország egyik legismertebb üzletembere, Klapka György. Családja az utolsó ingatlanokat is értékesítette.

Klapka György ügyes üzletmeber volt, vagyona jórészét ingatlanokba fektette. Két vidéki házat, egy telek, a Vámház körúti lakást és egy nagy családi házat hagyott maga után. Ezeket a család sorra értékesítette, az utolsó darabokon most sikerült túladniuk.

Klapka György interjú, Vámház körút 9. Fotó: Nagy Attila [origo]

"Évekig nem tudták eladni az ingatlanokat, pedig jó pénzt érhettek volna. Igazából senki nem foglalkozott velük, egy ingatlanos volt megbízva az értékesítéssel, de csak hébe-hóba jelentkezett be egy-egy vevő. A Keresztúri úti telek ért vagy 100 milliót, de csak jóval áron alul sikerült megszabadulni tőle. Először 70 millióra vitték le a kért összeget, de még lejjebb kellett faragni. A három eladás után nem jött össze a 100 millió forint sem" - mesélte egy neve elhallgatását kérő ismerős, írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.