Gáspár Győző Csóré Béla L.L. Junior
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
L.L. Junior és Gáspár Győző is megemlékezett közösségi oldalán Csóré Béláról, aki fiatalon, 53 éves korában halt meg. 

L.L. Junior a közösségi oldalán búcsúzott a zenésztől. Elsimerő szavakkal méltatta, azt írja, ő maga volt a zene: "Lezárult egy korszak. Egy igazi Legenda, ikon távozott. Ő maga volt a zene . A 80-as évektől napjainkig. Felejthetetlen dalokkal, amik generációk szívébe íródtak. Szerencsés vagyok, hogy a barátja lehettem. Sokat mulattunk együtt, és mindig kölcsönös tisztelettel voltunk egymás felé. Pár hónappal ezelőtt azt terveztük, hogy megcsináljuk a régi dalait együtt. (...) De most teljesen magam alatt vagyok, és nem értem hogy ilyen fiatalon (53!) és ilyen gyorsan hogy mehetett el! Szótlan vagyok és nehéz, keserű a szívem! Isten veled hékám! Nem felejtünk soha!!!"

Győzike azt írta róla, nincs olyan lakodalmas zenész, aki ne tanulta volna meg számait, vagy ne próbalta volna utánozni stílusát:
"Mélységes szomorúság tölt el, hogy elment a legendás cigány zenész-énekes, Csóré Béla. Dalai, nótái minden cigánybálon, családi rendezvényen hallhatóak voltak, neve garanciát jelentett a lelki feltöltödést nyújtó zenére. Falunapok, bálok, keresztelők, lagzik ezreinek volt sztárvendége. Generációnknak nincs olyan tagja, aki ne ismerte volna egyedi hangszínű nótáit, és nincs olyan lakodalmas zenész se aki ne tanulta volna meg számait, vagy ne próbalta volna utánozni stílusát. Nemcsak gyerekkoromban, hanem akár ma is örömmel hallgattam, dúdoltam, énekeltem a számait, mert szép emlékeket idézett bennem.
Csóré Béla valóban egy élő legenda volt, aki mindig hű maradt nevéhez, és a cigányságához!
Isten vigyázza örök álmát, nyugodjon békében!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.