Több tonnányi használt orvosi eszközt és szerves orvosi hulladékot találtak Ukrajnában

Ukrajna hulladék szennyezett koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tonnányi kidobott, koronavírus által szennyezett orvosi eszközre bukkantak illegális lerakatokban Ukrajnában, Kijev és Mikolajiv megyében.

A több tonnányi használt orvosi eszköz és szerves orvosi hulladék között használt fecskendők, fertőtlenítéshez használt anyagok, biológiai oldattal szennyezett eszközök is megtalálhatók voltak az illegális lerakatokban Ukrajnában, Kijev és Mikolajiv megyében.

Veszélyes hulladékot, fertőző szemetet találtak Ukrajnában (A kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

A hulladék olyan egészségügyi intézményekből és laboratóriumokból származnak, amelyek a koronavírus diagnosztizálásával és kezelésével foglalkoznak

- számolt be a Kárpáthír.

Ezeket az orvosi eszközöket, hulladékokat meg kellett volna semmisíteni, ehelyett olyan épületekben rejtették el azokat, amelyek erre a célra nem alkalmasak.

A személyek ellen hatalommal és szolgálati beosztással való visszaélés címén eljárás indult. Akár 3-6 év közötti szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.