Sokkalja a 13 év fegyházat az a pásztói nő, aki három évvel ezelőtt gyilkolta meg kisbabáját, mert nem akarta, hogy bárki tudomást szerezzen terhességéről.

2017 nyáron esett teherbe Mónika, aki titkolta mindenki elől terhességét, mivel férjével megbeszélték, hogy több babát már nem vállalnak. 2018-ban megszülte a babát, majd megölte, zsebkésével feldarabolta és testrészeit a vízbe szórta. A csecsemő fejét egy kutya találta meg. A nő azt állította, nem volt gyilkos, kicsúszott a kezéből a gyerek.

Kegyetlen csecsemőgyilkosságForrás: Shutterstock

A kegyetlen gyilkossági ügyben 2019 januárjában emelt vádat az ügyészség emberölés miatt. 2020. december 2-án a Balassagyarmati Törvényszék a nőt bűnösnek mondta ki 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 13 év fegyházra ítélte és mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyektől - írja a Blikk.

A csecsemőgyilkos asszony túlzásnak tartja az ítéletet, ezért a büntetése enyhítése céljából fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség most az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblánál.