Így történt: részletek a Honvédkórház Covid-osztályán történt ámokfutásról

Forrás: Facebook/Magyar Honvédség Egészségügyi Központ -
ámokfutó kínai szurkálás férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Honvédkórház Covid-osztályán egy kínai férfi megszurkál egy öntudatlan beteget. Most kiderült, hogyan is történt pontosan a támadás.

A magyarul egyáltalán nem beszélő kínai férfi a kórház folyosóján kezdett őrjöngeni, majd találomra ment oda egy nőhöz, és fojtogatni kezdte. A nő el tudta hárítani a támadást, és segítségért kiabált. A nővérek és a biztonsági személyzet is próbálta megfékezni a 37 éves férfit, ám az beszaladt egy kórterembe, és a lélegeztetőgépre kötött Mariannt egy sebészollóval megsebesítette az arcán és a mellkasán. Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A férfi a spriccelő vér láttán menekülőre fogta - értesül a Bors. Az osztály bejáratánál egy biztonsági őr az útját állta, de az ámokfutó őt is megsebesítette. A rendőrök végül az udvaron kapták el és azonnal megbilincselték.

A Honvédkórház Covid-osztályán egy kínai férfi megszurkál egy öntudatlan beteget Forrás: Facebook/Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

A támadót a Nyírő Gyula Kórházba szállították pszichiátriai megfigyelésre. Az ügyészség indítványozta az igazságügyi elmemegfigyelőben töltendő letartóztatását, amit a bíróság tegnap el is rendelt. Nehezíti a helyzetet, hogy a kínai férfi koronavírus-fertőzött, ezért gyógyulásáig a kórházban oldják meg a rendőri felügyeletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.