Kiderült, mi okozta a tüzet a Margit kórházban: megszólaltak a rendőrök

Forrás: pixabay.com -
Szent Margit Kórház tűz kórterem dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti Szent Margit Kórház már a második intézmény, amiben a koronavírus-járvány idején tüzet okozott egy zugdohányos. A hatvani kórházban vasárnap reggel ütött ki tűz, onnan mindenkit épségben sikerült kimenteni, a tegnap hajnali, Margit Kórházban történt eset miatt azonban egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.

A Margit Kórház égő kórterméből két hős rendőr mentette ki a betegeket, Pénzes János és Ondó Dénes törzsőrmester pár perc alatt a helyszínre érkeztek.

"Négy óra harminc perckor kaptuk a riasztást és két perc alatt a kórháznál voltunk. A kórteremben megtaláltunk egy magatehetetlen beteget, akit kivezettünk, majd észrevettük, hogy ugyanilyen állapotban van még egy beteg, őt is biztonságba helyzetük, majd átadtuk a mentőszolgálat munkatársainak" - mondták a Blikknek. A lap úgy tudja, a tüzet egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta, aki dohányzott a kórteremben.

A rendőrség a Szent Margit Kórházban keletkezett tűzeset kapcsán gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.