Évekig nem vallotta be a két villanyszerelő meggyilkolását É. Imre. Ám most rabtársa elmondta, vele megosztotta a brutális, horrorfilmbe illő részleteket is.

Mácsik Zoltán 2018-ban húsvétkor tűnt el, miután találkozott É. Imrével, aki komoly összeggel tartozott neki. A holtest azóta sem került elő, a gyanúsított pedig egészen idáig tagadta tettét.
Ám most úgy tűnik, rabtársának mégis bevallotta a gyilkosságot, ráadásul brutális, véres részleteket árult el róla

Beszámolója szerint aznap az abdai benzinkútnál találkozott Mácsik Zoltánnal, majd a tanyájára csalta a férfit. Ott, miután megadta a tartozását, megkérte, hogy javítson meg neki a vízaknánál valamit. Ezután közvetlen közelről lelőtte őt. Elkezdte keresni nála a pénzt, de nem találta, így nekilátott a holttest eltüntetésének. Erről horrorfilmbe illő részleteket osztott meg rabtársával, ám ezeket kegyeleti okokból nem lehet közölni.

A fotó illusztráció.Forrás: Thinkstock

Végül áldozata maradványait egy zsákba tette, és a Rába folyóba dobta. Az aknában tüzet gyújtott, hogy eltüntesse a nyomokat. Meszet is öntött rá, hogy rendőrség semmit se találjon.
A cellatársának egy másik eltűnt villanyszerelőről, Ó. Vilmosról is vallott.

„Sok mindent láttam és hallottam már a munkám során, de ez a hidegvérű brutalitás engem is megdöbbentett. Ami számomra azt üzeni, hogy a rabtárs igazat mondhatott, többek között az, hogy az aknában a rendőrök megtalálták Mácsik ruhájának egyik anyagszálát, ez pedig egybecseng a vallomással" – mondta a Blikknek dr. Lichy József, a Mácsik család jogi képviselője.

Amennyiben a bíróság bűnösnek ítéli É. Imrét, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt élete végig börtönben ülhet.