Kiderült: a készítők is csalódtak a kínai vakcina hatásában, de így is érdemes beadatni

Forrás: MTI/Vajda János -
Sinopharm vakcina antitest járvány világjárvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes embereknél nem nyújt kellő védelmet a kínai vakcina. 

A kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy valóban alacsonyabb lehet a hatékonysága, mint a többi piacra dobott társának.

Még a kínai járványügyi központ vezetője is elismerte, hogy a készítmény mégsem annyira hatékony, mint ahogy azt remélték.

Sinopharm Forrás: MTI/Vajda János

Eleinte 79 százalékos hatékonyságról beszéltek a készítők, de ezt az adatot sajnos soha nem tudták adatokkal alátámasztani - írta Washington Post.

Az is előfordulhat, hogy a kínai vakcina beadása után kevesebb embernél alakul ki tartós védelem. Ezért az is megtörténhet, hogy egy harmadik dózissal, esetleg egy más típusú vakcinával kiegészítve alkalmazzák majd annak érdekében, hogy mindenkinek 100%-os védelmet nyújtson a Sinopharm.

Mindezek ellenére ha a háziorvosunk felajánlja, érdemes elfogadni a kínai vakcinát is, mivel mindenképpen jobban járunk vele, mint nélküle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.