„Egészséges volt, tele tervekkel, álmokkal” - Megszólalt a koronavírusban elhunyt magyar kismama férje

koronavírus kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 34 éves Zsuzsa még császármetszéssel világra hozta kisfiát, ám később az anyuka belehalt a koronavírus-fertőzésbe. Férje mesélt arról, hogyan próbál most egyedül helytállni apaként.

Koronavírus fertőzésben hunyt el a 34 éves Zsuzsa kedden. A nő állapotos volt, amikor rosszul kezdte érezni magát, és kórházba került. Az orvosok úgy döntöttek a 30. hétben, hogy császármetszést hajtanak végre. Ám az anyuka már nem foghatta kezében a kisfiát, mivel ezután lélegeztetőgépre került, majd elhunyt koronavírus-fertőzésben.

„Zsuzsa március 18-án lett rosszul. Ízületi fájdalma volt, emiatt a körzeti orvosunktól kért beutalót Covid-tesztre. Pozitív lett. A kórházban kapott infúziót, vért vettek tőle, akkor még a laboreredményei sem voltak rosszak. Ahogy teltek a napok, az állapota egyre rosszabb lett, végül a császármetszés mellett döntöttek. Aznap beszéltem utoljára Zsuzsával. Megnyugtattam, hogy minden rendben lesz, mellette vagyunk. Küldött nekem üzenetben egy piros szívecskét. Tomika rendben jött a világra, ő viszont már nem láthatta. Lélegeztetőgépre került" – mesélte a Blikknek a párja, Tamás.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A nő még azelőtt fertőződött meg, hogy a kismamákat oltani kezdték, pedig szerette volna megkapni a vakcinát.

„Zsuzsa egy budapesti bölcsődében dolgozott. Arra született, hogy gyerekekkel foglalkozzon. Imádta őket és a gyerekek is őt. Borikát rajongásig szerette és izgatottan várta a második gyermekünk érkezését is. Egészséges volt, tele tervekkel, álmokkal, melyek már soha nem válhatnak valóra. Nemrég vettünk egy lakást, épp kezdtünk egyenesbe jönni, amikor megtörtént a tragédia" – mondta a férje, aki most próbál a gyerekekre fókuszálni minden erejével.

Tamás hálás minden segítségért, mivel nehéz helyzetbe került, miután magára maradt két gyerekkel. A TündérPakk Közhasznú Alapítvány segít a családnak, Az adományokat a következő számlaszámon fogadják: TündérPakk Alapítvány MagNet Bank Zrt. 16200106-11636920. Közlemény: COVID baba. Külföldről: SWIFT kód: HBWEHUHB IBAN: HU33 1620 0106 1163 6920 0000 0000.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.