A 28 éves Alberto Sanchez Gomezt bűnösnek találták abban, hogy 2019 elején megfojtotta édesanyját, a 68 éves Maria Soledad Gomezt, majd 1000 darabra darabolta fel a testét. 

Az állás nélküli pincérnek állítólag TV-nézés közben mondta egy hang, hogy ölje meg az édesanyját. Testét több, mint 1000 apró darabra vágta fel, fejét, kezét és szívét az ágya mellett találták meg. A fiú kutyájával együtt két héten át édesanyja tetemét ette, hogy ne derüljön fény tettére. Ez azonban nem sikerült neki, egy barátnak feltűnt, hogy nem látta az asszonyt már egy hónapja.

Amikor a rendőrök megjelentek a ház ajtajában, Alberto bevallotta, hogy az anyja halott. A nyomozók édesanyja maradványait a hütőszekrényben eldugott műanyag dobozokban találták meg, míg csontjai a ház körül voltak elszórva - írja a The Sun.

A bíróság 15 év börtönbüntetésre ítélte a férfit emberölés és emberi holttest meggyalázása miatt, valamint 90 ezer eurót (32,2 millió Ft) is fizetnie kell a saját testvérének, az édesanyjuk okozta veszteség miatt.Alberto Sanchez Gomez megbánta tettét, azóta szorong, hogy megölte édesanyját. A férfi rendszeresen fogyasztott drogokat és alkoholt, tizenkétszer tartóztatták le, mert rosszul bánt az édesanyjával a végzetes tett előtt.

Folyamatosan arra gondolok, ami történt. Már régóta beteg vagyok és a drogokba menekültem. Régóta hallottam hangokat és hallucinációim voltak. Mindez elvezetett a legrosszabb dologhoz, ami életemben történt"

- írta egyik levelében a férfi.