Kegyetlenül bántak a Jemenben elrabolt és megölt magyar zenésszel a genfi székhelyű SAM emberi jogi szervezet szerint.

Koltai György egyik kiszabadult rabtársa azt állítja, hogy a magyar férfit Áden városában tartóztatták le, majd 2-3 hónapon át tartották fogva a város egyik kínzásokról elhíresült börtönében.

A magyar férfit botokkal verték, huzalokkal kínozták és több fogát is elvesztette a vallatószobában  

- írja a Blikk. A férfi egy idő után olyan súlyos állapotba került, hogy testnyílásaiból vér folyt, azonban nem hívtak hozzá orvost.  "Majd csak akkor hívjatok hozzá orvost, ha meghalt!"

Koltai 2020. május 19-én halt meg, holttestét ismeretlen helyen temették el. Feltehetőleg azért kellett meghalnia, mert ónem volt hajlandó váltságíjat kérni az elengedéséért.

A férfi miután felvette a muszlim hitet, hátat fordított szülőhazájának, és új életet kezdett.

„Felnőtt ember volt, szabad akarattal. Ezt választotta. Sajnálom, mert tényleg jó ember volt. Amikor utoljára beszéltünk, azt mondta, haza akar majd jönni, és újra zenélni szeretne a régi társakkal" – mondta Koltai egyik régi barátja. 

A halálra kínzott magyar férfi a közösségi oldalakon Abdul Hakim Farisként szerepel, és utoljára 2019 februárjában szerepelt a Belqees Tv isztambuli stúdiójában, ahol a kint alapított együttese frontembereként nyilatkozott.