A mindenkit foglalkoztató kérdés: lehet-e inni a koronavírus elleni oltás előtt vagy után?

Forrás: Shutterstock -
oltás alkohol koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több ember kapta már meg világszerte az oltást, de még mindig sokak állnak az oltakozás előtt. Azt pedig még mindig sokan szeretnék tudni, hogy lehet-e alkoholt fogyasztani az oltás előtt vagy után.

Habár sokan kapták már meg az oltást, még mindig sokan előtte állnak, és sokakat továbbra is foglalkoztat a kérdés, hogy vajon lehet-e inni a vakcina előtt vagy után. Dr. Daniel Atkinson háziorvos nyilatkozott ezzel kapcsolatban a Metrónak, és elmondta, mindenekelőtt azt a legfontosabb leszögezni, hogy fogadjuk el a felajánlott oltásokat.

Forrás: Shutterstock

Az is egyértelmű, hogy ittasan nem szabad oltásra menni, mert ugyan ez rutineljárás, de továbbra is egy orvosi beavatkozás, amelybe a betegnek a helyszínen bele kell egyeznie.

Az oltás után kifejezetten érdemes kerülni az alkoholt, ugyanis az csökkentheti az immunrendszer reakcióját. Emellett a mellékhatásokról szóló jelentések pontosságát is megzavarja, hiszen ha annyit iszunk, amennyitől már másnaposak lehetünk, nem állapítható meg, hogy a fejfájás vagy a fáradtság minek a következménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.