Riasztást adtak ki az ország egész területére: jégesőre is számítanunk kell

Forrás: KenWalker/commons.wikimedia.org -
zivatar időjárás jégeső riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A május utolsó napja nem várt meglepetésekkel búcsúzik tőlünk: zivatarra és jégesőre kell számítanunk a mai nap.

A tavasz utolsó napján a vastagabb felhőzet és az éjjeli gyenge csapadék csak lassan vonul el a déli és keleti tájakról. Eközben az ország többi részén gomolyfelhők-képződnek, és a déli óráktól – nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén – záporok, zivatarok alakulnak ki – írja az MTI.

A zivatarokat aprószemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.

A szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben általában 18-22 fokig melegszik a levegő, de a felhősebb részeken pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Jégesővel búcsúzik a május (A kép illusztráció) Forrás: KenWalker/commons.wikimedia.org

Az előrejelzések szerint hétfőn a késő délelőtti, déli óráktól estig tartó időszakban lehet számítani leginkább zivatarok kipattanására - írja a met.

Az ország középső harmadán és a keleti határhoz közel eső területeken nagy, Észak-Borsodban, illetve a Nyugat-Dunántúlon minimális eséllyel lehet villámtevékenység. Az intenzív gócokhoz apró szemű jégeső, intenzív csapadék erős vagy viharos széllökések társulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.