Lakossági bejelentés alapján vonult ki egy X. kerületi Liget utvcába

A hatóság emberei lakossági bejelntés alapján vonultak ki a X. kerületi Liget utcába, egy autóból ugyanis elviselhetetlen bűz áradt. A kocsiban egy fekete zsákot talált a rendőrség, amelyben egy bomló tetem volt. Nem lehetett megállapítani, hogy emberi vagy állati maradványról van szó, ezért a hatóság emberei segítséget kértek az állatmentőktől.

A helyszínre érkezve az autó tulajdonosától próbáltak megtudni részleteket az autóban található tetemről, ám az illető állításainak egyike sem felelt meg a valóságnak. Ezért lezárták az utcát, és teljes védőfelszerelésben kibontották a zsákot. Ekkor vált bizonyossá, hogy egy állat teteme volt az autóban, méghozzá egy kutyáé. A chip segítségével beazonosították azt az állatorvost, amelyik elaltatta a kutyát. Kiderült, hogy a kocsi tulajdonosa több állatorvosnál járt, azt állítva, hogy tetemszállítással és hamvasztással foglalkozik, ezért adta át neki az állatorvos a kutya testét.

Az illető lakásában aztán még nagyobb döbbenet fogadta a hatóság embereit és az állatmentőket. Kitömött, preparált állati tetemeket találtak, csontokat, emberi és állati röntgenfelvételeket, koponyákat. Pár „frissebb" tetem a sültkrumpli mellett volt a fagyasztóban. Ekkor vált biztossá, hogy a férfi nem beszámítható, ezért a rendőrök értesítették a mentőket.