Esővel, viharos széllökésekkel érkezik a hidegfront

Forrás: Medgyesi Milán - Origo -
zivatar napsütés időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napon elkezdett mérséklődni a hőség és az előrejelzések alapján esővel, viharos széllökésekkel érkezik meg a hidegfront csütörtökön hazánkba. 

Alapvetően sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Ugyanakkor keleten, északkeleten, illetve csütörtökön a Dunántúlon időszakosan erőteljesebb lehet a felhőképződés.

Keleten, északkeleten ismétlődő jelleggel, bármely napszakban kialakulhatnak záporok, zivatarok, a Dunántúlon inkább estefelé, éjszaka, illetve holnap délután fordulhat elő eső, zápor, zivatar.

Másutt csak elvétve valószínű csapadék. A nyugati, majd csütörtökön az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön olykor megerősödik.

A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik.

Esővel és viharos széllökésekkel érkezik a hidegfront Forrás: Medgyesi Milán - Origo

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, keleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 32 fok között alakul, hasonló területi eloszlásban.

Forrás: MTI

Ez is érdekelhet: Már látszik, mikor kezd mérséklődni a hőség: ekkor érkeznek a zivatarok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.