Fény derülhet a zodiákus gyilkos kilétére? Sikerült megfejteni az egyik kódolt üzenetét

zodiákus gyilkos feltörés üzenet kód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zodiákus gyilkos évtizedekkel ezelőtt sorra szedte az áldozatait, kódrendszerét keveseknek sikerült feltörnie. Egy francia mérnök azonban most azt állítja, hogy neki sikerült a lehetetlen, rádáasul a gyilkos kilétére is fényt derített. 

Egy francia mérnök, Fayçal Ziraoui azt állítja, tudja, ki volt a zodiákus gyilkos, miután az általa használt kódokból sikerült néhányat feltörnie. Több mint 50 éve próbálnak rájönni a kegyetlen mészáros kilétére, és próbálják megfejteni az általa használt kódokat,

ez eddig csak kétszer sikerült, de azok a levelek nem tartogatta meglepetést.

Az egyik megfejtés 2020 decemberében jelent meg a Guardianban, David Oranchak ausztrál kódfejtő megfejtette a sorozatgyilkos egyik, Z-340 néven ismert titkos üzenetét.

A zodiákus gyilkos

A zodiákus gyilkos (Zodiac Killer) vagy horoszkópos gyilkos néven ismert sorozatgyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában. Személyazonossága mindmáig ismeretlen. 1968. december és 1969. október között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. Három férfit és három nőt támadott meg.

Ezért is jelenthet hatalmas eredményt, ha a francia mérnök állítása igaz, akinek két üezentet sikerült megfejtenie. Az egyik így hangzik: LABOR DAY FIND 45.069 NORT 58.719 WEST. Ez a dátum az amerikai munkásmozgalom ünnepe, vagyis szeptember 6, a koordináták pedig a South Lake Tahoe-i iskolához vezettek. Itt egy bombát akart a feltételezések szerint robbantani a gyilkos, erre azonban szerencsére nem került sor.

Végre kiderülhet, ki volt a zodiákus gyilkos - Képünk illusztráció Forrás: Pixabay.com

A második üzenet pedig a mérnök szerint a gyilkos kilétére utal. Feltörésekor a KAYR betűket kapta, ami szerinte hasonlít az egyik korábbi gyanúsított, Lawrence Kane nevére. A férfi az eremdényeit az FBI-nak is elküldte, választ azonban eddig nem kapott - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.