Máig szabadlábon császkál a kannibál, aki nem elég, hogy brutális módon végzett áldozatával, egy pillanatig nem tagadja, milyen szívesen megtenné újra bárkivel.

A most 72 éves, japán Issei Sagawa 1981-ben a Sorbonne egyetem hallgatója volt. Irodalmat tanult, június 11-én pedig meghívta magához egyik hallgatótársát, a holland Renée Harteveltet egy kis olvasgatásra és vacsorára. 

A férfi fejbe lőtte áldozatát, majd elájult. Amikor magához tért, későbbi vallomása alapján először hívni akarta a zsarukat, hogy feladja magát, végül azonban úgy döntött: ha eddig erről fantáziált, véghez viszi tettét, így feldarabolta majd megette áldozatát. Volt olyan testrész, amit nyersen, mást főzve fogyasztott el, de el is tett a nő darabjaiból a fagyasztójába későbbre, ráadásul a holttestet többször meg is erőszakolta -írja  a Bors a Daily Star cikke alapján.

Sagawa két évet töltött letartóztatásban, mire a francia bíróság ítéletet hozott. Kényszerkezelésre ítélték Japánban, ahol azonban úgy vélték a szakemberek: a férfi nem őrült. A kannibálként elhíresült férfi 1986 óta szabad emberként éli az életét, és azóta is többször kifejtette: nem akart végezni áldozatával, csak meg akarta őt enni.

Arra a kérdésre, mi vezetett ehhez a borzalmas, gyomorforgató tetthez, furcsa választ adott: úgy vélte, a gyönyörű fiatal egyetemista elfogyasztásával áldozata szépsége, életereje átszáll belé. A történetben a legmegdöbbentőbb talán az, hogy Sagawa azóta számos interjúban bevallotta, bármikor újra megtenné, és azt sem titkolja, hogy akkor érzi a legnagyobb késztetést, amikor nyáron a nők lengébb öltözéket hordanak.

Nem Sagawa az egyetlen, aki kannibalizmusáról híresült el, a napokban írtunk egy mexikói férfiről, aki elevenen megnyúzta áldozatát,  egy másik férfit pedig 40 évre ítéltek, miután kiderült, hogy meg akart gyilkolni egy 13 éves kislányt, hogy aztán megerőszakolhassa, majd a holttestét megegye.