Sz. Henriett holttestét Londonban, egy lakás fagyasztójában találták meg még tavaly, most új részletek derültek ki az ügyben.

A londonban élő Henriettet és egy másik nőt egy Zahid Younis nevű férfi gyilkolta meg. Miután megfojtotta áldozatait, lakásának hűtőszekrényében rejtette el a testekek. Younis jelenleg életfogytig tartó büntetését tölti.

Henriett nem volt ismeretlen a helyi hatóságok számára, mivel bántalmazó kapcsolata miatt korábban feljelentést tett. Akkor azonban az ügyből nem lett semmi, a férfi kiszabadult, a magyar nő pedig újra a karmai közt találta magát. David Dallison nem tért jó útra, ugyanúgy bántotta Henriettet, aki egyszer kórházba is került emiatt.

Itt ismerkedett össze Younis-szal, aki regisztrált szexbűnözőként a rendőrség látómezejében volt: időnként ellenőrizték a lákását és adatokat gyűjtöttek viszonyairól.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Miután Henriett kijöhetett a kórházból, - bár egy védett házba költözött, amit az emberkereskedelem áldozatainak tartottak fenn -, továbbra is tartotta a kapcsolatot későbbi gyilkosával. Amikor eltűnt, senki sem sejtette, hogy Younisnak köze lehet a dologhoz. De miért nem?

Korábbi bántalmazójának, Dallisonnak a tárgyalásán Henriett nem jelent meg - hiszen ekkor már Younis fogva tartotta őt -, ám a bíró úgy döntött, a nő feltehetően útlevél hiányában is átkelhetett a határon. Pár nappal később a nő SMS-t küldött az ügyésznek, amiben rosszullétre hivatkozva magyarázta távolmaradását. Ezt  a számot azonban nem nyomozták le, nem keresték rajta Henriettet.

Pár nappal Henriett halála előtt a helyi rendőrség két embere igazoltatta Younist, aki akkor egy vékony, sállal eltakart arcú nővel sétált az utcán. Hiába a priusz, a szexragadozóra nem gyanakodtak a rendőrök, elengedték. 

Látszik tehát, hogy több ponton is lehetőség lett volna arra, hogy a már korábban megfélemlített Henriett életét megmentsék, ez mégsem történt meg. Az ügyben nem merült fel rendőrségi hanyagság, így tehát ezek csupán tények maradnak.

 Forrás: Bors